Wandelroutes Ardennen Durbuy

De Ardennen staan bekend als de perfecte plek voor een goede wandeling. Wandelen in de Ardennen is genieten van de natuur en de frisse lucht, even helemaal tot rust komen. Ook in Durbuy zijn er een aantal prachtige wandelroutes. Dit wandelgebied behoort tot de populairste van de Ardennen. De aanwezigheid van de rivier de Ourthe die zorgt voor schitterende afwisselingen in het landschap, leuke plaatsen in de omgeving zoals Barvaux en Durbuy en de goede bereikbaarheid. 

 

Wij hebben een aantal mooie routes op een rijtje gezet. U kunt kiezen voor eenvoudige wandelingen maar ook voor meer uitdagende wandelroutes. Wandelen in de Ardennen is voor iedereen weggelegd, van jong tot oud. Ons vakantiehuisje is een uitstekende uitvalbasis om na een lange dag buiten terug te keren. Bekijk snel de routes en ga er lekker op uit!


Wandelroute door Durbuy en langs de Ourthe (6,7 km)

Deze wandeling begint bij een prachtig herenhuis, dichtbij het centrum van Durbuy. Hier heeft u goed zicht op het kleinste stadje ter wereld. U begint met een wandeling langs de highlights van Durbuy, zoals de 17de -eeuwse bierbrouwerij 'Ferme au Chêne', de molen, de Ourthe brug en natuurlijk het kasteel. Aan geschiedenis ontbreekt de wandeling zeker niet. Maar de wandelroute Durbuy is ook rijk aan natuur. De wandeling vervolgt zich namelijk langs schitterende glooiende landschappen van de Ourthe. Zo komt u langs de beroemde 'anticline' van Durbuy, een rotsachtige glooiing in de vorm van een gewelf. De weg terug loopt langs het pittoreske dorpje Bohon. Een wandelroute die zeker de moeite waard is dus!

Vind hier de gehele route met handige kaart.

De Driehoeks wandelroute: Warre – Palenge – Durbuy (7,4 km)

Dit is een aangename autoluwe wandeling die loopt langs de drie schattige dorpjes Warre, Palenge en Durbuy. Vertrekken en parkeren kan aan de ingang van "les Ardennes Ensoleillées" in Warre, maar natuurlijk ook in Durbuy zelf. De route bestaat voor 50% uit asfalt en is perfect om de omgelegen dorpjes te leren kennen. Wandel door de kronkelpaadjes van het bos, langs de kleine plas en geniet van wat de Ardennen te bieden heeft.

Vind hier de gehele route met handige kaart.

Parc Chlorophylle maakt wandelen nog leuker voor kinderen (2km)

Een half uurtje rijden van Durbuy ligt Parc Chlorophylle, waar kinderen kunnen spelen en leren in het bos. Deze wandeling is ongeveer 2 km lang en brengt u langs een tal van interactieve opdrachten en informatieborden over de natuur. Ideaal voor kinderen van alle leeftijden! Kinderen kunnen vogels spotten op de loopbrug, zich uitleven in de uitgebreide speeltuin en kom samen tot rust in het gezellige restaurant. Wel moet u een kleine entreeprijs betalen om het park in te mogen. Deze kosten liggen tussen de €5 en €7,50, afhankelijk van leeftijd. Parkeren is gratis.

Bekijk voor meer informatie de site van Parc Chlorophylle.

Pittige dagtocht naar Bomal (17,4 km)

Als u van een stevige wandeling houdt dan zit u met deze wandelroute goed. De pittige dagtocht begint in Bomal. Vanuit daar loopt u naar het kleinste stadje van België, Durbuy. Om vervolgens langs de rotsen omhoog te klimmen naar het stadje Barveaux. Afsluitend met een terugtocht door de Ardense bossen en een fraai bergpaadje langs de Aisne. Onderweg gaat u zich zeker niet vervelen. Tijdens de wandeling wordt u verrast door prachtige uitzichten over de Ardennen. Ook zijn er voldoende mogelijkheden om even uit te rusten en een drankje te doen.  

Enthousiast geworden? De volledige wandeling met kaarten vindt u hier

Wandelroute Barveaux: langs dolmen en menhirs even terug in de tijd (20 km)

Bij het spoorwegstation in Barveaux begint een wandeling voor de wandelaar die iets langer op pad wil. U herkent de wandeling aan de rood witte markeringen. De wandelroute loopt grotendeels over asfalt- of betonplaten- weggetjes. Maar u komt ook halfverharde en onverharde bospaden tegen. Met matige stijging is deze wandeling voor vele goed te doen. Tijdens de wandeling komt u een fraai uitzicht, de flinke menhir en historische dolmen tegen. Zeker de moeite waard dus!

De gehele wandelroute vindt u hier. Klik op de kaart Barveaux aan en download onderaan de pagina de kaart. 

De mooiste wandelroutes vanaf ons vakantiehuisje Durbuy Ardennen

Kortom, er zijn meer dan genoeg prachtige wandelingen in Durbuy en omgeving. Benieuwd naar andere wandelingen? U kunt altijd even langs het VVV kantoor in Durbuy of de receptie van het vakantiepark Sunclass Durbuy . Zij helpen u een route te vinden die voor u geschikt is. Heeft u nog geen verblijf? Ons vakantiehuisje is de perfecte uitvalsbasis voor al uw wandelingen! Het huis is volledig ingericht, biedt ruimte voor 4 tot 6 personen en u kunt gebruik maken van alle faciliteiten van het park. Bekijk snel de beschikbaarheid en de tarieven