Durbuy

 

Het is een prachtig klein stadje met een schitterend compact historisch centrum. Hierdoor samen met de vele gezellige horeca gelegenheden en de vele buitenactiviteiten in de omgeving is Durbuy in de laatste jaren uitgegroeid tot één van de populairste bestemmingen in de Ardennen.

In Durbuy worden door het gehele jaar door vele verschillende activiteiten georganiseerd speciaal voor toeristen. Erg populair zijn de kerstmarkt en de schaatsbaan in december.

 

WAT TE DOEN IN DE OMGEVING:

 

Hieronder staan een aantal bezienswaardigheden en tips om tijdens uw verblijf te doen in de omgeving van Durbuy.

 

 • Grotten van Han, wie kent ze niet. Met een treintje wordt u naar de ingang van de grotten gereden, waarna u samen met een Frans- of Nederlandstalige gids een tour door de grotten krijgt.
 • Adventure Valley, het grootste Avonturenpark voor het hele gezin.
 • Blegny-Mine, gelegen tussen Luik en Maastricht, is de Blegny-Mijn, één van de vier authentieke koolmijnen van Europa, waar de ondergrondse galerijen nog toegankelijk zijn voor de bezoekers. Daal af met de liftkooi naar een andere wereld. 
 • Het labyrint van Barvaux
 • De grotten van Remouchamps, met de langste ondergrondse boottocht ter wereld.
 • Park Chlorophylle, het Park van 9 hectaren, enig in zijn genre, geeft de bezoeker de kans de wereld van het bos te ontdekken op een originele manier. Erg leuk ook voor kinderen.
 • Vogels en wilde dieren spotten, Het bekendste gebied van Wallonië zijn de Ardennen. De Ardennen zijn dicht bebost, rijk aan groen en water en dus daardoor een erg aantrekkelijke biotoop voor wilde dieren. Denk daarbij aan wilde zwijnen, herten, lynxen, wasberen en bevers. Ook kan je op zoek naar verschillende roofvogels als de buizerd, torenvalk en sperwers. En ook andere vogelsoorten als fazanten, patrijzen, duiven, vinken, lijsters, ijsvogels en zangvogels komen rondom de bossen van de Ardennen voor.
 • Golfen in Wallonië - Mocht u een echte golfliefhebber zijn dan kunt u uw hart ophalen. Wallonië kent vele mooie en uitdagende golfbanen. Hieronder staan een aantal  van deze banen in de buurt opgesomd. 
  - Royal Golf Club Sart Tilman
  - Golf de Durbuy
  - Five Nation golfclub
  - Golf Club de Liège-Bernalmont
  - Golf du Haras
 • De Burcht van Logne museum  Maak kennis met de burcht, zijn ondergrondse gangen, zijn "Middeleeuwse Zone" , een museum, een Romaanse kapel, een valkenshow, en de schattenjacht. Een leerzaam en leuk dagje uit voor het hele gezin.
 • Topiairy-Parc, Een unieke collectie van gebeeldhouwde buxusbomen (250 figuren) 
 • Domaine de Hottemme, Het domein van Hottemme is een groot landschapspark van 150 ha, dat het hele jaar door kan worden bezocht. Men treft er zeer zeldzame boomsoorten als Turkse hazelaars, de den van Nordmann, de treurbeuk alsook enkele orchideeën. Het Tentoonstellingscentrum biedt gelegenheid tot ontdekking van de fauna en de flora van de streek via een vijftigtal biorama’s.
 • Skigebied. Op ca. 20 minuten rijden liggen de skipistes van Ovifat en van Baraque de Fraiture.
  Hier kunt u skiën, langlaufen en sleeën. Verwacht geen Oostenrijk, maar voor de beginner de ideale locatie.
 • Wandelen/hiken, op deze site worden door deelnemers georganiseerde wandelingen georganiseerd. De locaties variëren, kijk of de Ardennen er voor u ook bij staat.

Mocht u toch op zoek zijn naar iets anders dan een huisje zoals een B&B dan kunnen wij u B&B Barvaux van harte aanbevelen.